Rubra Alba d\\\'Under Dee ved sjøen

Valpekull med irsk rød og hvit setter-valper planlagt sommeren 2020

Irsk rød og hvit setter Alvertoppens Lady Luck er paret med hannhunden Rubra Alba d’Under Dee. Paringen er godkjent av NISK avlsråd. Hvis alt går etter planen vil valper bli født hos kennel Alvertoppen i Alversund utenfor Bergen i starten av juli 2020. Valpene vil være leveringsklar den siste helgen i august.

Vi tror denne kombinasjonen vil gi et kull irsk rød og hvit setter med stor jaktlyst og gode jaktlige egenskaper, djervhet, godt gemytt og godt eksteriør. Vi har store forventninger til denne paringen, og beholder en valp selv fra denne kombinasjonen.

Far: Rubra Alba d’Under Dee
Stamtavle Rubra Alba d’Under Dee
Regnr.: SE19250/2016
Født: 15.02.2016
HD: Fri (B)
Ed 0 (ua) (AD: fri)
CLAD: Arvelig fri
VWD: Ikke testet (test er bestilt)
Utstilling: ÖKL: Excellent – ÖKK: 1 – CK
Jaktprøve: Ikke stilt.

Rubra Alba d'Under Dee profil venstre 2
Bildet over: Rubra Alba d’Under Dee i profil fra venstre side.
 
Rubra Alba d'Under Dee profil høyre
Bildet over: Rubra Alba d’Under Dee (Tjahke) i profil fra høyre side, med eier Maria Persson.
 

Rubra Alba d’Under Dee (Tjahke til vanlig) er et resultat av paringen mellom Nordens høyest premierte irsk rød og hvit setter både på jaktprøve og utstilling; Jenny Westerlunds Rubra Alba Curt the Conqueror og Kjell Moens Cherryfield Vera. Curt har premie i VK på jaktprøve og er Norsk, Svensk og Finsk Utstillingschampion, altså Nordisk Utstillingschampion. Curt er en hund vi har sett flere ganger og liker meget godt, både gemytt, eksteriør og ikke minst jaktlige egenskaper og dresserbarhet.

Rubra Alba Curt the Conqueror som er far til Rubra Alba d’Under Dee er norsk, svensk og finsk utstillingschampion, det vil si Nordisk Utstillingschampion. Han er også premiert med 1AK og 2VK på jaktprøve.
Bildet over: Rubra Alba Curt the Conqueror som er far til Rubra Alba d’Under Dee er norsk, svensk og finsk utstillingschampion, det vil si Nordisk Utstillingschampion.
Han er også premiert med 1AK og 2VK på jaktprøve.

 
Rubra Alba d'Under Dee med mor
Bildet over: Til venstre: Tjahkes kullsøster Rubra Alba Diva Dior. I midten: Tjahkes mor Cherryfield Vera. Til høyre: Tjahke (Rubra Alba d’Under Dee)

Cherryfield Vera som er moren til Tjahke er en irsk import fra linjer vi kjenner godt til, og som har mye fart og jaktlyst.
Tjahkes kullsøster Rubra Alba Diva Dior har oppnådd 2UK og 3UK på jaktprøve.
Vi har sett både mor Cherryfield Vera og far Curt the Conqueror samt to av kullsøsken på treningssamlinger i Norge og Sverige, og har stor tro på at kombinasjonen mellom Lucky og Tjahke vil gi jevne valper med meget gode jaktlige egenskaper, god helse, funksjonelt eksteriør og trivelig gemytt.

Klikk her hvis du er interessert i valp fra denne kombinasjonen

Mor: Alvertoppens Lady Luck
Stamtavle Alvertoppens Lady Luck
Regnr.: NO43917/15(X2)
Født: 20.06.2015
HD: A
CLAD: Arvelig fri
VWD: Arvelig fri
Utstilling: EXC, CERT, BIR
Jaktprøve: 1UK, 2AK
Meritter: Godkjent avlshund NISK.

Lucky-1UK
Bildet over: Stor begeistring da Lucky fikk 1UK i jaktprøvedebuten på Filefjellprøven.
 
lucky
Bildet over: Lucky koser seg i skogen, men trives nok aller best på vidden hvor hun kan legge seg godt ut.

Lucky en livlig og lettlært liten tispe med solid dose jaktlyst. I dogweb kan man lese at gjennomsnitt jaktlyst er 4,50 og premieringsgraden er på 10% (25% i UK). På morssiden er hun fra egne linjer via Alvertoppens Ice-T, og på farssiden er hun fra Irland via importen Craigrua Dahy som var første generasjon utkryss med jaktchampion Ikerrin Crouch n´Hold (irsk setter). Les mer om kombinasjonen som ligger bak Lucky her.
Lucky er søster til Pål Inge Sandens Alvertoppens Enya, som har en premieringsprosent på 18,5% på jaktprøver fordelt på 27 starter, i tillegg til flere fine premier på apportprøver. Enya er som sin mor Ice-T og bestemor Skadi kåret til Årets Irsk rød og hvit setter av Norsk Irsksetterklubb. Lucky er også søster til Alvertoppens Electra (Freya) som bor i Finland hos Kaisu Kotaniemi og Kari Halonen. Freya har blant annet 1UK på jaktprøve på Altaprøven i Norge.

Klikk her hvis du er interessert i valp fra denne kombinasjonen

Spørsmål? Kontakt oss gjerne:

Kennel Alvertoppen
Erstadvegen 129
5911 Alversund - Norge

E-post: alvertoppen@gmail.com
Nettside: www.alvertoppen.com
Facebook: @alvertoppen

Merete Vik Ottesen, telefon +47 41471019
Thomas Ottesen, telefon +47 90981414