Grethe og Lyng ordnet 1.AK på Skinnarbu

”Lyng er en glad og trivelig hund fra vårt eget oppdrett, etter Skottjønnas Turte og Lyngstuas Jack II.

Kullet fylte 3 år i august, og av 4 hunder fra kullet som er stilt på prøve er det nå tre som har fått 1AK – og det er vi jo strålende fornøyd med.

Først ut var Mossa til Tove og Kåre Ohrvik, på Geiloprøven i april, så fikk Lyng og Grethe sin 1AK på Rjukan 1 for fjorten dager siden. Og til slutt imponerte Chili til Jørn Lindtvedt med 4 fuglearbeid og 1AK på Geilo sist helg. Chili har også bl.a. en 1. UK og en 2. AK skog på rullebladet.

Alle hundene er ganske homogene overskuddshunder med god reviering og søksopplegg, og plenty jaktlyst. Lyng har hele tiden hatt et bra høyfjellsøk, og har i år også vist bra tendenser på skog. Og det skal jaktes og stilles på prøve både i skog og fjell framover, så det blir spennende. Vi håper også å få stilt på lavland i høst.

Eksteriøret er vi også veldig fornøyd, Lyng har 2 x Cert så langt, inkl. ”stor-certet”, og Mossa har 2 x Cert”.

Kritikk Rjukan 22.08.2010 :Lyng starter i medvind og i krevende terreng. Avsøker anvist terreng i god kontakt med fører. Markerer i skogområde, støkker rype og roes. Lyng går i senere slipp utmerket. Vel anlagt søksopplegg i vekslende og krevende terreng. Finnes i stand. Avanserer til ny stand. Meget villig presis reis av ryper. R.I.O.S. Utreder erfarent. En prima søker med utmerket fuglearbeid. Apportbevis OK. 1.pr. AK Slipptid 80 min. Tallkarakterer 5-5-6-4-4-4 Dommer: Thor Bernhard Sagland.

Vi gratulerer og ønsker lykke til videre!