Elin Vasbø og US Nansen

Tre av avdelingens hunder stilte til start i VK da Vestfold fuglehundklubb arrangerte sin andre lavlandsprøve i helgen, og alle tre ble premiert!

I vindværet på lørdag startet US Kuling og US Tornado opp med henholdsvis 4.VK og 6.VK kval, mens debutanten US Nansen gikk videre til finalen på søk. Og i finalen var ikke Nansen snauere enn at han vartet opp med et fint fuglearbeide i sitt andre slipp, og lå da på en andreplass på rankingen. I tredjeslippet gikk to andre hunder forbi, men fører Elin Vasbø var uansett strålende fornøyd med en 4.VK finale i debuten.” Nå tar vi en liten pause i prøvestartene og velger å avslutte sesongen med klubbmesterskapene til Vestfold fuglehundklubb og NISK ” avslutter Elin. Tornado som er far til både Kuling og Nansen tok forøvrig sin premie nummer 68 denne helgen!!

Grunn til å være fornøyd har også Geir Haugen som på Nannestad JFF sin prøve i Romeriksåsen fikk premiert begge sine hunder. Furunakkens Faun fikk en flott 2.AK , mens det gikk enda bedre med Freya som nok en gang gikk til en 1.AK! Freya tok dermed tilbake ledelsen i Norgescupen.

Geir forteller fra prøven:”Freya er ganske rå for tiden, og kommer hun i fugl går det stort sett bra. Men lørdag var Faun faktisk vel så bra. Han hadde to fuglearbeid og gikk til første, men fikk dessverre ikke vist reis. Dette var en prøve med felling og da jeg ikke var sikker på om dommeren så Faun i stand nølte jeg desverre et sekund for lenge med reisingsordren, og fuglen lettet. Det var for øvrig første starten hans på skog i høst. Jeg har operert en skulder og har ikke kunnet tatt med begge hundene. Freya har derfor blitt prioritert. Søndag hadde Faun en sjanse (støkk) og Freya dessverre ingen.

” Vi gratulerer!!