Det store partyteltet var på plass i tilfelle nedbør, men denne gangen gjorde det sin misjon som et sted å finne skygge i den steikende solen.


Inspirerende foredrag om avlsarbeid med Mette Ulvestad

Etter Mettes inspirerende foredrag fredag kveld, koste vi oss med deilig grillmat med tilbehør av den leskende sorten. Praten gikk livligere og livligere utover kvelden og den vakre sommernatten, og med litt ved på glørne i de store grillfatene holdt vi også insektene på en armlengdes avstand.


Grillkongen & co.

Lørdag morgen fant vi nye krefter med kaffe og deilige tebrød, takket være klubbens medlemmer med sitt daglige virke innenfor næringsmiddelindustrien. Mette ledet oss gjennom en diskusjon basert på medlemmenes forslag til forskjelllige parringskombinasjoner, basert på case utlevert kvelden før. I tillegg fikk vi en interessant innføring i de nye indeks-metodene for HD og andre variabler, og hvordan man bør vektlegge forskjellige egenskaper dersom man ønsker å fremme avlsarbeidet.
 
Lærerikt og interessant med diskusjon rundt avlsarbeid.
 
Konklusjonen kan vel sies å være at det ikke finnes noen fasit, men at genetisk bredde er svært viktig med hensyn på rasens utvikling på lengre sikt. I tillegg fikk vi et interessant innblikk i utfordringer og muligheter knyttet til avlsrådets arbeid, blant annet. Som takk for to dager med strålende innsats fikk Mette med seg et seks-skudds magasin i treutføring med jägermeister-shots.
 

Greit med litt alternativ ammunisjon til høstjakten...
 
Når teorien var unnagjort, var det tid for hunder og førere å knives i klubbens prestisjetunge og tradisjonelle men dog uformelle apport-konkurranse. Med Johan F. Kayser som autorisert dommer, ble konkurransen gjennomført på utlagt rype med tidtaking både i UK og AK.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Håkki til Martin Tveitnes ble klubbmester i apport i UK
 
I UK gikk Håkki til Martin Tveitnes av med seieren, knallsterke 33 sekunder var det ingen som klarte å slå! I AK gikk Ince til Fritjof Stangnes av med seieren på tiden 1:23, også dette en meget sterk prestasjon. Alle deltakere som gjennomførte korrekt apport fikk sitt velfortjente apportbevis.
 
Ince og Fritjof Stangnes halte i land apport-seieren i AK
 
I den sterke sommervarmen kan det fort bli hett både for hunder og fører, og da er det fint å være på Myrbø hvor hundene kan ta seg en fellesdukkert i vannet. Vi fikk se mange forskjellige svømmestiler; noen av hundene satset på finslepen teknikk og horisontalt bevegelsesmønster mens andre gav alt på innsats i mer eller mindre vertikal positur.
 
Fint med en dukkert når gradestokken har passert 25 grader og solen steker fra skyfri himmel...
 
Men selv om hundene fik kjølt seg av i vannet, var det mange som fort ble heit igjen når neste post på programmet stod for tur; duetreningen. Tony Wiktorin og hans eminente medhjelper André gjennomførte en god treningsøkt med fokus på lederskap og ro i oppflukt, med mange duer som fin provokasjon for hundene. Nok en gang fikk vi se villdyret våkne, og mange av oss fikk sikkert litt ekstra motivasjon for å jobbe med dressuren, selv om det er sommer og båndtvang. Sommeren går fort, og etter sommer kommer høst…
 
Tonny og André dresserer og provoserer med duene.
 
Til slutt avsluttet vi sommertreffet for denne gang med klubbmesterkap i leirdueskyting på Jonaholi, det flotte anlegget til Åsane JFF i Arna, ikke så langt fra Myrbø. Årets klubbmestre 2008 ble Jan Petter Hansen (21 av 25 treff) i herreklassen og Anniken Friis i kvinneklassen. Vi gratulerer!
 
Rypene har all grunn til å frykte disse to til høsten...
 
Sommertreffet 2008 i avd. 5 har vært et solrikt, engasjerende og innholdsrikt arrangement med faglig og sosialt innhold både for hund og førere. Takk til alle som har bidratt. Vi gleder oss til neste gang!