Fra Nina Hordnes, eieren av Årets Irsk Rød og Hvit Setter 2010 - "Chezzy" - har vi fått vite følgende:

"Shannonlee Snow Grouse, kalt Chezzy til daglig, er vår første Irske røde og hvite Setter. Hun ble hentet i Chesterfield hos Mrs Webb i England mai 2004, bare 3 måneder gammel. Vi hadde ønsket oss en IRHS i mange år, men det var svært vanskelig å få en valp da det var og fremdeles er en sjelden og liten rase av gammel avstamming. Det var som å komme hjem med en ny baby, hun var aldeles nydelig og de andre røde irske tok godt imot henne. Tidlig forstod vi at Chezzy var et meget godt eksemplar av sin rase, hun hadde de riktige fargene, var robust og godt bygget med prima gemytt. Hun gjorde det godt på utstillinger og utviste en enorm ro og sindighet. Hun var også lett å dressere, og vi var alltid et team. Vi følte et stort ansvar for å fremme denne sjeldne rasen og derfor var det viktig at vi også trente henne til jakt og jaktprøver. Vi var uerfarne på området jakt/jaktprøver, men hadde ellers lang hundeerfaring. Hun våknet litt sent, nærmere 2,5 - 3 år, men siden har hun skjønt hva som gjelder. Hun er en god jakthund som dekker terrenget fornuftig i god kontakt med fører. Hun reiser djervt og villig og forholder seg stort sett rolig i oppflukt og skudd. Det var en god følelse da hun fikk sin 3AK i Raggsteindalen i høst. Helgen etter stilte vi på Beitoprøven der hun også gikk godt, kom i fugl og reiste djervt, men gikk et par meter for langt dessverre, ellers hadde 2 AK vært i boks. Chezzy har i tillegg gjort det godt på utstillinger i år også og fått CK, BIR, CERT, C.A.C.I.B og 4BIG.
Hun ble parret med  Craigrua Rogue i 2008, som er den rød/hvite i Scandinavia som har gjort det best på jaktprøver så langt. 8 nye rød/hvite så dagens lys og tilbakemeldingene er gode, i Danmark har Snørypas Rusty oppnådd 2UK på prøve og vi håper og tror flere av de andre vil komme etter. De trenes for å brukes på jakt og stilles på prøve. Eksteriørmessig har hun også avlet godt. Snørypas Tara har i år oppnådd å bli BIS x 2, BIR x 3, CK x 5, BTK x 2, blitt tildelt C.A.C.I.B og blitt Nordisk Winner.
Chezzy er hund som har tatt en stor plass i våre hjerter. Hun er en trofast følgesvenn i fjellet, hun er vakker, livlig og intelligent. Vi håper på mange gode år sammen og at avkommet vil vise samme gode takter."
Gratulerer så mye med tittelen Årets Irsk Rød og Hvit Setter! Vi ønsker Nina og Chezzy lykke til videre! Det skal bli artig å følge denne ekvipasjen i i tida framover - og de blir nok å finne på resultatlistene. Gratulasjoner også til oppdretteren - Mrs Webb i England!
 
Shannonlee Snow Grouse - Chezzy - Årets Irsk Rød og Hvit Setter - i flott positur;)