Så var Venneslatreffet over for denne gang, avviklet på sommerens varmeste helg så langt. I år var det is, brus og bading som gjaldt, inni mellom et tettpakket program.
Fredag kveld, var det bra oppmøte, og ertesuppe og rundstykker gikk unna som varmt hvetebrød.
Det var også stor deltakelse under ”kaste på stikka” konkurransen, som ble vunnet av Inge Johnsen.

Lørdag startet med apportkonkurranse og sauerenhetsprøve.
Apport konkurransen ble i AK vunnet av:
Skottjønna’s Turte til Arne Huse med 40 av 40 mulige poeng.
På de neste plassene fulgte: Lundebakken’s Luna til Alf Inge Øvrebø med 38 poeng og Jippi til Ine Schøyen med 38 poeng.
Luna, trakk det lengste strået i omkampen.
Unghundklassen ble vunnet av Ravi til Jan Arild Tveiten med 36 poeng etterfulgt av Super Mac til Villy Howden med 20 poeng og Scoth til John A. Håland med 18 poeng.

Så var det tid for sprint konkurranse, her ble det i AK beste tid på 5.02 av Luna til Alf Inge Øvrebø.
2 pr. til Gaia/Joakim Wilhelmsen (5.37)
3 pr. til Cheeba til Skoglund (5.54)
UK klassen ble vunnet av Anni til Øyvind Wennerberg med tida 5.23
2 pr. Lyng til Grete Amundsen, (5.29)
3 pr. Silke til Lise Rose (5.37)
og beste valp ble Lykke til Lise Rose med 5.82
2 pr. Tira til Kåre Knudsen (6.81)
3 pr. Santos til Vidar Haugen (7.13)


Varmen til tross, 6 familier la ut på natursti oppe i skogen. Og for 3 gang i naturstiens historie gikk 1 plassen til fam. Ohrvik – Huse
2 plass til Familien Sjursmyhrdahl
3.plass til Lost Vikings & co

Mens arbeidsgjengen ryddet og ordnet klart til grilling, var det tid for barnekonkurranser hvor alle ble vinnere, og fikk utdelt masse premier.

Og på Skisland ligger man ikke på latsiden, med engang maten var fortært, var det klart for den store lagkonkurransen mellom øst – vest – sør og nord.
Etappene bestod i år av en orienteringsetappe, en pilkast etappe, en svømmeetappe og til slutt en tenke oppgave for hele laget, hvor de skulle pusle sammen en isoporkloss.
Det var dessverre bare en mann nord for Trondheim i år, derfor ble det dannet et rent jentelag, bestående av jenter fra østlandet. Jentene kom inn til siste etappe omtrent på samme tid som østlandslaget, men løste tenkeoppgaven i et forrykende tempo, og ble nr. 1. Sørlandslaget lå svært dårlig ann etter pilkastinga, men gjorde en bra svømmeetappe, og løste tenkeoppgaven på raskest tid, og ble en god nr. 2.
Østlandet ble nr. 3, og Vestlandet nr. 4 . Vi gratulerer jentene!

Så var det klart for premieutdeling og et stort gevinstbord, til de som hadde kjøpt lodd. Må få rette en stor takk til Villy Howden, som har stått for det aller meste av innsamlingen av premier til både utloddning, konkurranser og utstillinga. Også takk til alle dere andre som har bidratt med gevinster og premier til årets utstilling, dere gjør en kjempe jobb.

Kvelden ble så avrundet med et stort kakebord oppe i uthuset. (20 til 30 ulike kakesorter) og tro det eller ei på søndagen var det bare 2 halve kaker igjen.
Per Harald Nymark gav oss et flott tilbakeblikk på irsksetteren, og kom med mange visdomsord for fremtida, som nok kanskje ble en liten tankevekker for mange. Han avrundet med poesi fra Jacob Sande ”Kniven fra mora”