Det tradisjonelle Vintertreffet på Garen gikk av stabelen fredag, lørdag og søndag 8.-10. februar. Sosialt samvær, treningspartier m/instruktør i fjellet og Klubbmesterskap stod på agenda.
 
 
 
 
 
 
 
Fredag kveld var det oppmøte i TV-stuen med registrering, praktisk informasjon og sosialt samvær for klubbens medlemmer. Gjensynsgleden var til å ta og føle på utover kvelden!
 
Lørdag
 
 
 
 
Grytidlig lørdag morgen stilte 48 friske og uthvilte hunder med førere til opprop nede ved broen. Deltakerne ble delt opp i fem treningspartier med blandede UK og AK hunder.
Med oss som instruktører lørdagen hadde vi vært så heldig å få Rune Magnussen og Randi Halvorsen fra Numedal, samt Øystein Johnsen, Elin Dugstad og Martin Vivås fra klubbens egne rekker. Med andre ord meget dyktig befal på alle partier, som gav konstruktiv kritikk og individuell oppfølging med råd og tips til hver enkelt hund og fører. Med 6-8 timer i fjellet fikk alle hundene mange muligheter til å prøve seg, og ikke minst god sosial trening.
 
 
 
 
 
 
Været var mildt, plussgrader nederst i terrenget og så vidt minus øverst. Ganske gode forhold for hundene, spesielt øverst hvor det var riktig turboføre. Helt på toppen ble det litt skarete, men da var det bare å trekke litt ned igjen. Det var en fin ”hundebris” som hundene jobbet godt på. Solen kom også frem til tider, da ble det rene påskestemningen, avløst av enkelte korte regnbyger. Men det var mildt og fint, i motsetning til i fjor da det var ned mot minus 20 på formiddagen.
 
 
 
 
Når det gjelder rypene, varierte det voldsomt. Det ble observert enorme flokker på over hundre fugl, som lettet på like langt hold som det var antall fugl. Men det ble også jobbet på enkeltkull av ”normal” størrelse, og det var noen enkelt fugl, spesielt i nedre del av terrengene som ga bedre muligheter til fuglearbeid, noe det også ble for enkelte. Det viste seg også at det var store variasjoner mellom partiene med hensyn antall til fugl observert i løpet av dagen, men disse (som ikke fikk se så mye fugl) fikk til gjengjeld observere noen elger som kom løpende tett på partiet! Elg er jo også jaktbart vilt… Hva disse elgene gjør på Garen er et annet spørsmål.. Kort oppsummert kan man kanskje si at rypene var flest og skyest lengst oppe, og færrest men mest samarbeidsvillig nederst.
 
 
 
 
Etter at skiene var trygt parkert i hytteveggen og noen timers hvile/pause til foring av hunder og mennesker, var det samling i TV-stuen for dagens innendørs-aktiviteter. Her gikk instruktørene gjennom dagens inntrykk på de forskjellige hunden på alle partiene i plenum, noe som var lærerikt og interessant både om egne og andres hunder. Avslutningsvis kom instruktørene med anbefaling vedrørende hvilke hunder fra sine partier som burde prøve seg i Klubbmesterskapet. Det ble presisert at dette bare var en anbefaling, og at alle medlemmer selvsagt kan stille i Klubbmesterskapet. (Det er tross alt er eier/fører som kjenner hunden best). Til slutt var det 8 hunder som meldte seg på Klubbmesterskapet i UK, og 14 hunder i AK. Altså 22 hunder av totalt 48. De resterende 26 hundene ble vurdert til å ha mer utbytte av treningspartier søndag av sine eiere. Oppsettet i partiene til Klubbmesterskapet ble avgjort ved trekning på nummer.
 
 
 
 
Etter oppsummering av dagens prestasjoner ble det åpnet for ”paneldebatt” hvor instruktørene svarte på spørsmål fra deltakerne, her ble mange forskjellige utfordringer knyttet til vår felles interesse belyst. Det er alltid interessant når meritterte hundeførere deler på sin kunnskap.
 
Avslutningsvis på lørdagens program var det tradisjonsrike og svært populære lotteriet, med premiedryss fra blant annet Bosch, Royal Canin og Vinmonopolet, samt en fabelaktig flott grill som kan hentes i garasjen til Fredrik. Etter en lang og innholdsrik dag var det godt å innta horisontalen. Hundene var også bemerkelsesmessig roligere nå enn kvelden før…
 
Søndag - Klubbmesterskap 2008
 
Søndagen gav seg til kjenne med et par-tre plussgrader, regn og tåke som hang halveis ned i lien. Føret var bløtere enn på lørdagen og det var lite vind. Utpå dagen i 1230-tiden ble tåken så tett at det ikke var annet å gjøre enn å ta lunsj, men etter lunsj klarnet det opp og solen tittet også innom. Det var mye som tydet på at rypene hadde flokket seg i øvre del av terrenget.
 
 
 
Både AK- og UK-partiet begynte nede, for så å jobbe seg oppover etter hvert som forholdene tillot det. På slutten av dagen, det vil si rundt halv fire, hadde AK-partiet vært i fugl, mens UK-partiet ikke hadde hatt fugl i de tøffe forholdene.
 
 
Etter 4 slipp i UK, og 3 i AK (noen fikk 4), har vi følgende resultater i Klubbmesterskapet NISK avd. 5 for 2008:

Resultat Klubbmesterskap UK  

Dommer: Randi Halvorsen
 
1.    US A Magic Dream, Svein Strømsnes – Klubbmester UK 2008
2.    US A T-Bird, Svein Strømsnes
3.    US A Chevy, Frode Magnussen
 
 
3 SØSKEN!
Ingen var i fugl i dag, så det ble dømt etter søk. Dommer kommenterte at det var særdeles høy kvalitet på disse unghundene! Meget gode søkere. Alle var veldig like, spesielt nr. 2, 3 og 4 (Wilma). Nr. 1 skilte seg litt ut med at hun var 100 % på jakt i HELE dag. Alle hadde 4 slipp hver, og alle hadde variert biotop. Alle taklet all biotop. De hadde bredde og dybde alle sammen. Dommer synes det var morsomt å se disse gode søkerne.
 
Vi gratulerer Svein og Frode, og bøyer oss i støvet for de firbeinte søsknene!
 

Resultat Klubbmesterskap AK

Dommer: Rune Magnussen
 
1.    Robber Snake m/ fugl, Martin Vivås – Klubbmester AK 2008
2.    Lightfoot Winnie m/fugl, Martin Vivås
3.    Bordalens Redman, Martin Vivås
 
 
I AK var det Martin Vivås’ show nok en gang! Dette er 3. år på rad Martin vinner 1. og 2. plass i klubbmesterskapet, et fabelaktig hattrick. I tillegg kom Martins ”unghund” Redman på 3. som et varsel om kontinuitet. Disse var de beste søkerne, og lå best an gjennom hele dagen. I siste slipp ble det også fuglearbeid på de to beste! Evita og Fanta var også gode søkere.
 
Vi gratulerer Martin med fantastisk sterke prestasjoner NOK en gang, han kaprer som nevnt 1. og 2. plassen for tredje år på rad og topper det med å kapre også 3. plassen i år. Fantastisk!
 
De premierte i Klubbmesterskapet fikk NISK-vinglass (som kun kan vinnes!), samt forsekk og forbeholder fra vår sponsor Royal Canin.
 
Resten gikk treningspartier ble ledet av Arvid Moe og Fritjof Stangnes.
 
Vi takker alle deltakerne for en hyggelig samling på Garen, vi takker alle instruktørene for faglig påfyll, dommerne for god dømming, og alle som har bidratt med tilrettelegging til arrangementet.
 
Husk å ta en titt på billedserien øverst i artikkelen, der ligger det mange bilder. Dersom noen har tatt noen artige bilder på Vintertreffet kan disse gjerne mailes til thomas.ottesen@broadpark.no
 
Kommentarer til artikkelen eller posteringer til forumet kan gjøres i linkene nedenfor.
 
Med beste hilsen
Styret i Nisk avd. 5