En rekordartet vinterprøve på Nøsen i form av 115 startende, flott føre (skare med 10 cm nysnø), flott vær, usedvanlig hyggelige dommere, bra med fugl og 26 premieringerl!!!!


Anne Skjønsfjell, Ina K. Greve og Mette Veidal hadde ansvaret for sekretariatet og de gjorde en glimrende jobb! Prøven bar preg av å være meget velorganisert. Selvom det til tider var mer enn hektisk, i den flotte hytta sekretariatet fikk til disposisjon, beholdt Anne, Ina og Mette humøret og stilte velvillig opp for alle dommerne og deltakerne. I forkant av prøven har Anne og Ina også gjort en kjempejobb både i forhold til å yte service til de påmeldte og i forhold til å skaffe dommere! Til slutt hadde de skaffet to dommere til hvert parti! Det å skaffe dommere til prøver er ikke en lett oppgave og det har gått med mange timer. Vi er derfor veldig takknemlige overfor de dommerne som stilte og sender en varm takk til alle sammen! Det var selvfølgelig også ekstra hyggelig for oss at vår formann i NISK, Per Hallås, tok den lange veien helt fra Finnmark!

Lørdagen kom og både dommere, førere og hunder stilte forventningsfulle og blide til opprop. Vi sendte ut 4 partier, i tillegg til et anleggsparti. Humøret og forventningene tok vi med oss ut i fjellet! Det var rett og slett en utrolig hyggelig dag! Solen som innimellom skinte rosa over hvite fjell og jomfruvidder, dommere som gjorde alt de kunne for at alle skulle få sine sjanser, fugl i veldig mange av slippene, og hyggelig prat bidro til dette. Det endte med at det var MANGE som kom ned fra fjellet med premie! Dagen ble brukt godt, og det siste partiet var vel ikke nede før klokken nærmet seg seks.

Totalt ble det 15 premieringer denne dagen!

Anleggspartiet, som gikk i Baklia terrenget, var det partiet som meldte om aller mest fugl. Alle unghundene fikk sine sjanser og Per Engebakken, som ledet partiet, var overrasket over den høye kvaliteten på unghundene. Det var ikke lett å kåre beste unghund, men den som imponerte aller mest gjennom dagen ble:

IS Rastaskogens Birk, eier/fører Per Erik Gärtner.

Når kvelden kom var det klart for middag og sosialt samvær. Hvor mange som var med på middagen har jeg ikke oversikten over akkurat nå, men hele middagssalen på Gomobu var i alle fall stapp full! Vi MÅ få lov til å rose Gomobu! For et trivelig sted!!!! Og - all ære til betjeningen og ikke minst kokken! Vi ble servert en nydelig 3 retters middag, som virkelig smakte etter en lang dag i fjellet:o) Med påfølgende loddtrekning og koselig prat gikk kvelden fort, og vi stupte i seng - gode og mette både på mat og opplevelser.

Da vi våknet søndag morgen stod solen høyt og vinden var mild. Også denne dagen sendte vi ut 4 partier, hvorav ett VK parti. Søndagen var nesten en reprise av gårsdagen, bare med enda finere vær:o) VK partiet gikk i et terreng med så mye fugl at de kom ned med 6 premieringer, hvorav 2 med CK!!!

Det var flere hunder som utmerket seg, faktisk var det en ES som greide det kunststykket å ta hjem 2 x
1 AK i løpet av helgen! Selv gikk jeg på parti med en ung hanhund denne søndagen, han viste oss 5 fuglearbeider hvorav det ble skutt i 3 av dem!!! En fantastisk prestasjon, det må jeg virkelig si. Disse 2 bidro da også til at det denne søndagen var 11 fornøyde deltakere som kom ned fra fjellet med en premie i lommen:o)

Det er tradisjon for å kåre prøvens beste UK og AK hund. Det er vel da ingen overraskelse at det ble nettopp disse to hundene:

Beste UK hund på Nøsen vinterprøve: ES Högfjällhundens Hunter, e/f Elisabeth F. Jacobsen
Beste AK hund på Nøsen vinterprøve: ES Berkjestølens Chess, eier Roald Reme/fører Jan Tellhaug

I tillegg kåres prøvens beste Irsk Setter, som ble: Neadalens Vesle Ena, eier Lene Moen/fører Trygve Moen

Bra jobba folkens!!!!!!!!!!

Takk igjen til vår hovedsponsor Eukanuba for flotte premier og annet utstyr!!!!!