Det var under den første lavlandsprøven til Vestfold fuglehundklubb sist helg at Frøya fikk sin velfortjente 1. AK med Siri som fører, og følgende strålende kritikk:

”Frøya legger opp til et velanlagt søk i god kontakt med fører. Prima terrengdekning. Stor fart og fin stil. Senere fortsetter Frøya som før. Finnes i stand i jordekant. Når fører kommer til, letter fasan presist foran Frøya som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Ny stand, Frøya reiser djervt og presist fasan og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder. En glimrende hund som i dag tildeles 1 premie AK. Apportbevis fremlagt”.

Frøya er dermed klar for VK`n og får sin debut under Vestfold II - prøven som avholdes allerede kommende helg sammen med bla Red Garlics Pralin og US Zita. Zita fikk sin 1. AK under Hovden II i vinter uten at dette ble fanget opp og omtalt på våre sider. Uansett gratulerer til eierne Roar og Jorun Karlsen. Den fjerde hunden med 1.AK er tidligere omtalte US Spesiell.

I vinnerklassen var US Kuling tilbake på ”sporet” og kunne reise hjem med meget sterke 2.VK ,kval og 2.VK, finale. Han la dermed inn en god søknad til NM-lag som starter neste helg.

Vi tar også med at Neadalens Discovery til Ole Verner Hoff i helgen fikk en flott 2.VK, kval under Mjøsprøven.

Gratulerer til hele gjengen!