Mye stein ,mose og lyng for deltagerne på Svarahovd !

Tross vind- og tidvis vanskelige snøforhold ble BJFF`s jubileumsarrangement en stor suksess!

 Med over 600 påmeldte hunder til jaktprøven, 100 påmeldte til utstillingen og en storstilt jubileumsmiddag på Bardøla høyfjellshotell ble Buskerud Jæger og fiskeforenings 100 - årsmarkering en eneste stor happening.

De rutinerte arrangørene med Hans Simensen og Hanne Fevik i spissen hadde ute totalt ca. 40 partier, og tross vekslende og tunge snøforhold ble det 92 premieringer ila helgen. Flere av disse gikk til avdelingens hunder.

For og begynne med begynnelsen ble det BIR, CERT og 3. BIS til Raufjellets Lyng til Grete Amundsen og Arne Huse under fredagens vindfulle utstilling.Under VK-kvalifiseringen på lørdag tok Lyng seg til semifinalen på søk.

 

 

Raufjellets Lyng med BIR , CERT og 3.BIS på Geilo

Av de andre VK-hundene våre var det bare Kjetil Mågeruds Eternal Fame som fikk premie i kvalifiseringen med en sterk 2. VK, men vi registrerte at også US Nansen, US Discovery og US Kuling kom seg til semifinalen.

I semi`n fikk Kuling en 3. VK og sammen med Discovery skulle han representere avdeling 2 i mandagens finale i Budalen.

Kuling blir her slått på fugl i sitt første slipp og rangert bak makker i andre. Discovery går meget bra i sitt første slipp, men kommer feil inn i fugl i sitt andre og pådrar seg et par støkk. Ingen av finalepartiets hunder finner fugl i et avkortet tredje slipp og dermed ender både Kuling og Discovery uplassert denne gangen.

Furunakkens Viljas 2 x 1.UK er omtalt i en egen artikkel tidligere, men eier Morten Fuglerud kunne i tillegg til flotte rødvinsglass også ta med seg en kaffekjele fra Eagle Sharp hjem til Lier for ”Prøvens unghund med flest stander”.

Men minst like glad ble han da Tore Lie ringte og sa at han kunne ta med seg Vilja til Artic Cup kommende helg.Så får vi se hva hun kan få til i konkuranse med landets beste unghunder. Vi ønsker lykke til !

Lauvåsens Celtic Spirit er en annen hund som virkelig er ”i rute” om dagen. Nok en gang ble det en 2. AK på Spirit. Eier Jan Erik Fagstadmo forteller: ” Gikk på Uggen, ikke mye fugl men nok til at en del hunder fikk en kort dag i fjellet. Spirit fikk stand i 3.slipp, reiste fugl og var komplett rolig. To tomstander og en makkers stand gjorde at førstepremien glapp. Det var fine forhold, men noe lett fugl på formiddagen”.

To andre hunder som også ofte er på premielistene er Gaja og Odin fra Skrimfjellet. På lørdag fikk de hver sin 3. AK, men begge hundene gikk seg stort opp på søndag. Det resulterte i vinterens andre 1. AK på Gaja, mens Odin kunne innkassere en 2. AK.

”Vi er meget fornøyd med fire premier på fire starter i helgen. På søndagen gikk Odin meget godt, men dro på seg noen minus og fikk en 2AK. Gaja tro til for fullt og fikk seg et komplett fuglearbeid på slutten av dagen med RIOS og dermed 1AK” sier Øyvind Torgersen. Talkarakterene ble 6,6,6,4,4,4 !!

Vi gratulerer de premierte og ønsker BJFF lykke til med de neste hundre !!