Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nisk avd. 4 Sørlandet - Vellykket treningssamling på Hovden

Nisk avd. 4 Sørlandet - Vellykket treningssamling på hovden 16-18 mars.

Det var rekord interesse for årets treningssamling med venteliste som resultat, noe som underbygger at vår flotte klubb lever i beste velgående.

De 25 deltakere som fikk plass strekker seg i fra nybegynnere og til de som har flere titalls år med erfaringer ifm jakt og prøvedeltakelse, flere av deltakeren har vært med på denne samlingen i flere tiår noe som underbygger hvor trivelig vi har det denne helgen.

Innkvartering, bespisning og sosial ramme var som vanlig lagt til hyttene til Oddvar og Kari Røinås på Hovden, samt at vi i år måtte leie inn 1 ekstra hytte grunnet stor pågang.
Fredag kveld når alle var samlet ble det reker og tilbehør til kveldsmat.

Etter mat holdt Bjarnar og Trond en  gjennomgang av hvordan føre hund på fjellet samt en grundig gjennomgang av ord og uttrykk som blir brukt ifm jaktprøver slik at alle  skulle få en forståelse av hva  de forskjellige uttrykkene betyr.

Lørdag morgen vår det strålende fint vær men kaldt, vi delte oss inn i 3 partier hvor Jan Erik tok med seg de mest erfarne til Kaldsdalen hvor det var tungt føre for hunder og eiere.
Rypene glimret med sitt fravær da det bare ble sett noen få ryper løpet av dagen uten at hunden fik noe ut av det.

Bjarnar tok med ett parti på 8 deltakere opp til Lislefjød. Føret var litt tungt nede i terrenget men når de kom opp litt var det skikkelig turboføre for hundene. Men heller ikke her ble det sett så mange ryper og de hundene var borti fugl fikk ikke noen fullverdige situasjoner utav det.

 

Trond reiste ned til ørnefjell med 8 deltakere med hunder i varierende alder og erfaringer på 2 og 4 beinte med varierende føre fra litt tungt til turboføre
Her var vi mye heldigere med tilgangen på ryper og noen av hundene fikk vist flotte fuglearbeid, men ikke alle rypene var helt samarbeidsvillige da de løp mye på bakken noe som resulterte at fuglen gikk før vi kom frem til hundene.

Lørdagskveld var det felles middag, etter middag ble det gjennomgang av dagen og hvor det ble en oppsummering i plenum fra alle partier om hvordan hundene og eiere hadde klart seg gjennom dagen.

Søndag så byttet vi rundt på terrengene for å prøve å fordel det slik at flest mulig skulle komme i fugl.
Søndagen ble en utrolig flott dag med påskestemning og turboføre. Det ble denne dagen også sett en del fugl på ørnefjell, mens de andre partiene så lite eller ingen ting dessverre men en flott dag uansett☺

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne reven har nok lidd en stund før det tok slutt, som dere ser er det bite merker på kvisten under den desperate kampen på å komme seg løs. Trøsten for være at det er en rypetyv mindre på fjellet når utfallet ble slik. Vi for håpe at Mikkel rev nå i fremtiden kun sitter å skriver brev og hopper kun opp i pappas flosshatt og ikke opp i mellom disse 2 trærne som her.

Nisk avd 4 retter en stor takk til Kari og Odvar for lån av hytter og terreng på ørnefjell.
Rune Bringsverd for lån av terrenget på Lislefjød.
Siri Bendiksen for lån av terreng i Kaldsdalen

Vi må også rette en stor takk til de som var med å hjelpe til på kjøkkenet slik at alle deltakere fikk både frokost lunsj og middag☺

Nisk avd.4 takker også Bjarnar Schikora, Trond Fjermeros og Jan Erik Liene som stilte opp som instruktører denne helgen.

Mvh Trond F