Furunakkens Tara II til finalen på Femunden

 

Gleden over å ha fått plass på en av prøvene med best premieringsprosent de siste årene, ble gradvis snudd til lett fortvilelse for deltagerne på Hed-opps Rolf Sevendals minneløp i helga.

Rypene i området var slettes ikke samarbeidsvillige og antallet premieringer totalt stoppet på førtien mot fjorårets snaue hundre.

Alt lå til rette for en knallhelg med supervær, turboføre, hvite vidder og det man trodde utover dagen skulle bli samarbeidsvillige ryper. Men den gang ei. Det skarpe føret var nok en medvirkende årsak til at det ble vanskelig å komme innpå fuglen, men utpå dagen ble det varmt og noe bløtere så all forklaring ligger nok ikke der.

Hadde det ikke vært for mange gode unghunder hadde premieringsprosenten blitt enda lavere enn  8,8%. Nitten premieringer ble det i UK. Flere med 1.UK.

Ille var det i VK der det totalt bare ble delt ut tretten premieringer, så her var det muligheter for gode søkere.

I AK-klassen var det ”krise”. Kun en 1. AK ble utdelt ila de tre dagene, og bare åtte andre hunder ble premiert i klassen!!

For våre hunder var det ikke mye bedre. Bare Furunakkens Tara II til Håvard Stokkerud hadde suksess og tok seg til finalen i VK, men fikk kun med seg finaledekkenet  hjem.

For resten av gjengen ble det som for så mange andre denne helgen: Stang ut !