Petter Steen_400x266
Petter Steen

Petter Steen fra Eukanuba

Kvelden startet med teori, inne i Eukanuba sine lokaler. Petter Steen er utstillingsdommer og har også god erfaring som deltaker i ringen. Han åpnet kvelden med å fortelle deltakerne hva en dommer ser etter og hvordan de bedømmer hundene. Han forklarte også betydningen av ulike ord og uttrykk som blir benyttet når dommeren bedømmer hunden din.
Jonna_400x266
Jonna

Jonna, en av Norges beste handlere

Vi var så heldige å få en av Norges beste handlere til å fortelle om - og vise oss, hvordan vi best kan få vist frem hundene våre for dommeren. Tusen takk til Petter, som ordnet dette! Jonna startet med å fortelle om de viktigste tingene man må gjøre FØR man stiller på utstilling. Det aller viktigste er å stille godt forberedt slik at hunden vet hva man skal gjøre. Trene både på oppstilling, føring og også på å venne hunden til all ventingen, alle menneskene og hundene som befinner seg på et slikt arrangement. Hun delte villig sine tips og triks til glede for alle som var tilstede.
Birdie_400x266
Petter viser hvordan man skal stille opp hunden

På bildet ser vi Avdeling 1's nyeste medlem Reidar Løfsgård sin GS Birdie:o)

Når det gjelder utstillingsteknikk er det ikke alt for mye teori man kan snakke om. Det meste må vises og vi tok hundene med ut. Petter og Jonna delte gruppen i to, en gruppe med hanhunder og en med tisper. Deltakerne fikk demonstrert hvordan de best skal få presentert hundene for dommeren, både selve løpingen i ringen, hvordan de skal krysse frem og tilbake og hvordan de skal stille opp hunden. Alle sammen fikk prøve seg enkeltvis og fikk tilbakemeldinger på hva som fungerte best for den enkelte ekvipasjen og hva de må trene mer på.
Diverse bilder fra påske, medlemsmøte etc 046_400x266
Jonna lar deltakerne bytte hunder

Her er det tispenes eiere som får instruksjon

Tispeeierne fikk mange gode råd og tips fra Jonna. Hun viste hvordan hun handler sin Flatcoatede Retriever og som hos Petter fikk alle prøve seg på å løpe og på å stille opp hundene, både med sine egne hunder og med hverandres.
Utstilling_400x266

Disse to har gjort det før:o)

Vi må bare ta med et bilde av disse to! Her var samarbeidet i orden og vi kunne se at dette hadde de gjort før!
Gaver fikk vi også_400x266

Generøse Petter

Petter Steen og Eukanuba er alltid generøse:o) Da kvelden var over fikk vi forsyne oss, så mye vi ville (!) av 3 kartonger med griseører, godbiter og tyggeknuter!!!!!!! til stor jubel for både hunder og eiere:o) Tilbakemeldingene fra deltakerne var at de hadde lært utrolig mye! De var rett og slett kjempefornøyde:o) Tusen takk til Petter og Jonna for en flott og lærerik kveld!!!!!!! Og - en stor takk til Eukanuba for bruk av lokalene og for gavene!!!!!!