Det er viktig å ha fokus på dette i klubben, ikke minst med tanke på at vi nå har mange nye medlemmer og unghunder i klubben. En del vil ha sikkert trenge litt drahjelp i apporttrening fremover. Det er jo også veldig inspirerende og kjekt å trene sammen.
Vi var så heldig å få Lorenzo Wiese-Hansen til å innlede og fortelle hvordan han jobber med apport med sine hunder. Lorenzo har lang fartstid bak seg som hundedressør og jaktprøvedommer både i Norge og i USA. På møtet delte han mange av sine erfaringer med de til sammen ca 20 medlemmene som hadde møtt opp. Det ble et interessant og motiverende møte.

Apporttrening for Lorenzo er knyttet til positiv innlæring med utgangspunkt i lekapport under kontrollerte former, gjerne helt fra man får valpen i hus. Lorenzo gav oss flere grunnleggende tips og teknikker, samt tips om aktuelle apportobjekter.
 
Lorenzo fortalt at han fortalte at han endret sin dressurmetode etter å ha lest boken ”På talefot med hunden - de dempende signaler” av Turid Rugaas”. I denne boken kan man lære å lese hundens kroppsspråk, hundespråket, samt å kommunisere med hunden ved hjelp av dempende signaler. Hunder bruker dempende signaler for å løse potensielle konflikter. Undertegnede har selv kjøpt og lest denne boken i etterkant av medlemsmøtet og kan underskrive på at dette er interessant og nyttig lesning. Det er også veldig interessant i etterkant å observere ulike hunder og deres bruk av de dempende signaler i ulike situasjoner. Det fremgår i boken at når vi lærer å kommunisere mer tydelig med hunden vår, blir forholdet bygget på respekt og samarbeid. Et utrolig spennende område.

Vi takker Lorenzo for gode råd og tips som vi tar med oss videre i treningen med våre hunder.
 
Styret vil prøve å sette opp et oppfølgende praktisk apportkurs, forhåpentligvis med individuelle treningsopplegg for de enkelte hundene som deltar på kurset.

Minner ellers om at apporttrening er en ypperlig aktivitet nå fremover i båndtvangstiden og ikke minst fram mot sommersamlingen 12.juni 2010 der det også blir apportkonkurranse.

For styret i NISK avd.5 Gitte Amundsen