Helgen 13. – 15. juli 2018 inviteres alle irsk rød og hvit settere med familie til treff og treningssamling hos Femunden hundeskole i Egerdalen. Treningen legges opp etter hver enkelt hunds behov, så langt det lar seg gjøre. Her er det råd å få uansett hvilket treningsgrunnlag du og din hund har, og en unik mulighet til å møte andre eiere av irsk rød og hvit setter. Femunden hundeskoles instruktører legger opp til litt spesifikk trening mot kontroll av løs hund i fjellet med veksling mellom teori og praktiske øvelser, samt trening på føring av hund i fjellet med dispensasjon fra båndtvang. I tillegg til praktisk trening med hundene blir det info og sosialt samvær med god mat og drikke for liten og stor.

Langsjøen og Femunden_1024x768.jpg

Området

Engerdal kommune er en del av Østerdalen, helt nordøst i Hedmark. I sør grenser Engerdal til Trysil, i vest til Rendalen og i nord til Tolga, Os og Røros (Trøndelag). I øst har kommunen lang grense mot Sverige; Dalarnas län og Jämtlands län.

Den største delen av innsjøen Femunden og cirka halvparten av Femundsmarka Nasjonalpark ligger i Engerdal. Gutulia Nasjonalpark ligger i sin helhet i kommunen. I Engerdal finnes den sørligste samiske bosetning i Norge, sørsamene, og reinsdyra kan ofte sees fra veien. Området regnes av mange som et «Fuglehunds-Mekka» grunnet Bårfjell. «Bår’n» er et cirka 7,5 km² fjellterreng, med dispensasjon fra båndtvangen i periodene 1.4. - 30.4. og 1.7. - 20.8. for kondisjon og dressurtrening av fuglehunder.

For de som kommer sørfra, er det best å kjøre om Trysil via Elverum.

Klikk her for kart

Sekundering i Gloføken

Program for samlingen:

Fredag:

Oppmøte på Johnsgård Turistsenter fredag kveld. Informasjon fra SIROVS, påmelding til jegermiddag lørdag etc. Instruktør fra Femunden hundeskole kommer innom og orienterer når de fleste er ankommet, og deler inn i grupper mht. lørdagens trening med hund. Vi koser oss og blir bedre kjent.

Lørdag:

Kl. 0900 - Oppmøte for Gruppe 1 på hundeskolen for spesifikk trening mot kontroll av løs hund i fjellet / fugletrening. Veksler mellom teori og praktiske øvelser.

Gruppe 2 - Møter kl. 0900 ved brakka i Bårfjellet. Fokus på føring av hund i fjellet.

Kl. 1230 - Lunsj

Kl. 1300 - Gruppe 2 - på hundeskolen, Gruppe 1 - i Bårfjellet. Opplegg som før lunsj.

Avslutter treningen med hunder cirka kl. 1630

Jim Sheridan med FTCH Craigrua kansas

Lørdag kveld:
Jegermiddag, foredrag og sosialt samvær på Johnsgård Turistsenter om kvelden.

Foredrag med Jim Sheridan

Kl. 18 - Foredrag om rasen med Mr. Jim Sheridan fra Craigrua kennel 🇮🇪💥  Jim er flydd inn ens ærend fra Irland, og er svært relevant å lytte til fordi han har/er blant annet:

✔️Chairman - Irish Kennel Club Field Trials Committee
✔️President - Irish Red & White Setter Club
✔️Co-ordinator - IRWS outcross programme
✔️Har ført frem 8 jaktprøvechampions (7 rødhvite, 1 gordon)
✔️Avlet frem 10 rødhvite jaktprøvechampions
✔️Har drevet med rødhvite i mer enn 35 år
 
Kl. 1930 - Jegermiddag & sosial samvær utover kvelden

Søndag:

Kl. 0900 Duecup hundeskolen.  ALLE! Premier til beste unghund og beste voksenhund.

Cirka kl. 1300 Oppsummering, og for de som ønsker egentrening i Båren før hjemreise

Med forbehold om mindre endringer i programmet.

Rype oppe i Gloføken

Kontaktinfo & påmelding:

For å melde på send en e-post til alvertoppen@gmail.com med navn og mobilnummer på fører + navn, alder og kjønn på hund(er) som skal delta på treningen. Vi setter stor pris på rask tilbakemelding, slik at vi kan planlegge antall instruktører og andre praktiske forhold. Deltakeravgiften er kr 1950 som betales enten kontant eller med Vipps ved oppmøte fredag kveld. Det er ikke minibank i nærområdet.

Kontakt påmelding: Thomas & Merete Vik Ottesen
E-post: alvertoppen@gmail.com
Telefon: +47 90981414 (Thomas)  eller +47 41471019 (Merete)

Kontakt praktiske forhold, beliggenhet etc: Jan-Erik Svandal & Karin Morstad (er lokalkjent)
E-post: esvandal@online.no
Telefon: +47 90972019

Foto: Øyvind Lund

Overnatting:

Deltakerne må selv bestille og betale overnatting. Det er flere camping-plasser i nærheten av Femunden hundeskole. Prisen ligger fra NOK 290,- til kr 820,- per døgn, avhengig av hyttestandard.

Johnsgård Turistsenter oversiktskart

Johnsgård Turistsenter - Her samles vi fredag og lørdag kveld!
Langsjøveien 631, 2448 Sømådalen
Mobil: +47 46912949
E-post: post@johnsgard.no
Nettside: www.johnsgard.no
Info: Hos oss kan du bo i hytte, campingvogn, bobil eller telt. Vi har 23 hytter for alt fra 1- 8 personer, med ulik standard, som varierer i størrelse fra 15 m2 – 60 m2. Hos oss må du gjerne ha med deg hunden på ferie!
Les mer om hyttene våre og bestill her.

Vi har 60 strømuttak til vogn/bobil og det er ikke oppmålte plasser på campingen, slik at alle får lov til å stille seg der de selv måtte ønske. Pris per natt for camping er kr 210,- + strøm (kr 50,- per døgn)

Sømådalen Camping AS
Kopparleden 4841, 2448 Sømådalen
Telefon +47 62 45 99 40
E-post: grosvendsen@hotmail.com

Rønningen Camp og Hytter
Kopparleden 4195, 2448 Sømådalen
Mobil +47 90988491
E-post: osomaen@bbnett.no
Nettside: http://www.roningen.no/

Husk å ta med:

  • Dressurhalsbånd (størrelse 45-50-55 anbefales)
  • Evt. langline
  • Klær til å gå i fjellet i.
  • Hundebur hvis du skal ha hunden på rommet
  • Godt humør

10377625_10152224448292861_9126683446854404444_n.jpg

Andre aktiviteter i området

Fiskemulighetene i Sømådalen:
Langsjøen: Flott sjø i storslagen natur, der sik og harr dominerer. Storørret og gjedde finnes også. Det beste er muligens å fiske fra båt, som bl.a. kan leies på Johnsgård Turistsenter.

Sømåa: Flott sportsfiskeelv for harr og ørret, gjedde i de stille partiene. Den praktfulle Sømåa er ei viktig gyteelv for den store Isterørreten. På ettersommeren kan en få ørret på flere kilo.

Sømåkvolvet: Dette er fellesbetegnelsen på et populært område med mange spennende tjern, cirka 2 km vest for Rv 26, snaut 1 mil sør for Sømådalen. Her finnes storvokst ørret og røye, men også gjedde og abbor i noen av vannene.

Vel møtt!