Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer alle med Irsk Rød og Hvit Setter til treningssamling med Elin Wittussen og hennes instruktører på ”US” Kennel & Camp på Hjerkinn - Dovrefjell i Norge. Alle som er påmeldt må huske å bestille overnatting selv, vi anbefaler Hjerkinnhus Hotell som er base for samlingen.


 

Helgen 23. – 25. juli 2010 inviteres alle Irsk Rød og Hvit Settere med familie i Skandinavia til treningssamling på høyfjellet hos Elin Wittussen og ”US” Kennel & Camp på Hjerkinn.

Her blir det dressurtrening, duetrening (stand/støkk), lederskap, apport-trening, hund-sau og trening i fjellet med dispensasjon fra båndtvang for de hundene som er klar for det. Treningen legges opp etter hver enkelt hunds behov, så langt det lar seg gjøre. Her er det hjelp å få uansett hvilket grunnlag du har. I tillegg til praktisk trening med hundene blir det teori og sosialt samvær med god mat og drikke for liten og stor.
Image will refresh every 12 Minutes 0 Seconds
Webcam: Utsikt mot Snøhetta fra Hjerkinn
 

Elin Wittussen og hennes ”US” Kennel & Camp holder til på Hjerkinn på Dovrefjell som er Norges nasjonalfjell. Dette er regnet som fuglehundsportens mekka hvor blant annet Kongsvold-prøvene og NM Høyfjell avholdes, med god rypebestand og fantastisk natur. Her finnes en praktisk talt intakt høyfjellsfauna med blant annet villrein, jerv, fjellrev og kongeørn, omkranset av majestetiske landemerker som for eksempel Snøhetta (2286 moh). Ja til og med moskus kan vi treffe på her.

  

Program for samlingen:

Fredag 23. juli:

Oppmøte ved grillen utenfor Hjerkinnhus Hotell hvor vi bor like ved ”US” Kennel & Camp på Hjerkinn fredag kveld. Grillen tennes ca. kl 19, husk å ta med den grillmaten du liker eventuelt kjøp på Hjerkinnhus (se meny nedenfor). Medbrakt drikke. Informasjon om helgens muligheter, deltakernes forventninger til hva en ønsker å oppnå med helgen, teoriprat med Elin og instruktørene om dressur, informasjon fra SIROVS etc. Vi griller, koser oss og blir bedre kjent. 


Lørdag 24. juli:

Lørdag morgen starter vi opp kl 8 utenfor Hjerkinnhus med Elin. Hun instruerer om jaktdressur, herunder sitt, dekk, innkalling, apport, appelltrening osv. Det vil også bli fokus på vårt lederskap i forhold til hunden. Deretter blir det inndeling i grupper med svært praktisk trening på ovenfor nevnte momenter. Etter lunsj lørdag fortsetter praktisk trening i grupper, med rullering på følgende aktiviteter: Duetrening , hund-sau (mulighet for sauerenhetsbevis) og trening på føring på hund i rypefjellet. Kanskje også muligheter for apportbevis. Vi holder på med hundene til ca. kl. 17.
 
 
 
Grillen tennes til felles middag kl 19 lørdags kveld, ta med grillmat og drikke eventuelt kjøp på Hjerkinnhus.
I forbindelse med middagen vil dagens instruktører oppsummere dagens inntrykk. Videre er det muligheter for å komme med ønsker om aktiviteter for søndagen, etter hva hver enkelt ønsker å trene mer på. På denne måten får alle optimalt utbytte av samlingen. Sosialt samvær med god mat og drikke utover kvelden.
 

Søndag 25. juli:

Oppmøte søndag morgen kl 8 utenfor Hjerkinnhus med Elin.
Programmet for søndagen baseres på deltakernes individuelle ønsker, vi deler oss i grupper ved behov. Lunsj ca. kl. 12. Treningen fortsetter etter lunsj, og avsluttes med en uformell, publikumsvennlig og underholdende duecup med premiering til beste unghund og beste hund i voksenklasse.
Samlingen avsluttes med oppsummering ca kl 15.30
 
 
Praktisk info:
Samlingen egner seg for hele familien, en tur til Hjerkinn på Dovrefjell er en opplevelse for liten og stor. Og med dispensasjon fra båndtvangen og en av Norges dyktigste jakthundinstruktører, er dette noe alle våre 4-beinte venner har godt av på denne tiden av året.
 
Husk å ta med:
  • Dressurhalsbånd (størrelse 45-50-55 anbefales)
  • Evt. langline
  • Klær til å være utendørs i. Husk at vi befinner oss 1000 meter over havet. Se værmelding nederst.
  • Hundebur hvis du skal ha hunden på rommet
 
GRILLMAT
Grillmat kan kjøpes på Hjerkinnhus Hotell, for grilling på fellesgrillene utenfor. Du kan også ta med egen grillmat og drikke.
Grillmat fra Hjerkinnhus må bestilles senest dagen i forveien / ved innsjekk fredag.
 
 
  
 
Veibeskrivelse
Hjerkinn ligger ved E6 ca midt i Norge, og er dermed et praktisk sted for det skandinaviske rød/hvit miljøet å samles. Kjøretid fra Karlstad er knappe 6 timer, fra Oslo ca 5 timer og fra Bergen ca 7 timer. Kommer du helt nordfra tar det litt lenger tid, men dette er tross alt vår nordligste samling hittil.
 
Søk på Hjerkinn, Dovre i maps.google.com for veibeskrivelse fra der du bor.
 
 


Vis større kart

Togforbindelse
Hjerkinn Stasjon ligger noen hundre meter fra Hjerkinnhus. Det tar ca 4,5 timer fra Oslo S til Hjerkinn Stasjon med tog.
 


Vis større kart

 
 
Overnatting:
Vi bor på nye Hjerkinnhus Hotell, som tidligere var en forsvarskaserne. Nå er det overtatt av blant annet ”US” Kennel & Camp, og her tilbys rimelig overnatting m/hund. Hjerkinnhus er base for samlingen. Deltakerne er selv ansvarlig for å bestille overnatting. Har du bobil eller campingvogn er det strømpunkter både på "US" Kennel og Camp (nærmeste sted) samt på Hjerkinn Fjellstue www.hjerkinn.no som ligger litt lenger unna ( et par minutter med bil)
  
Bestill overnatting hos Hjerkinnhus Hotell på telefon (+47) 46 42 01 02 eller (+47) 61 21 51 00 eller post@hjerkinnhus.no
 
Hjemmeside: www.hjerkinnhus.no  

 


Hjerkinnhus Hotell er base for samlingen. 

Kontaktinfo og påmelding
Kontakt:     Thomas Ottesen
E-mail:       alvertoppen@gmail.com
Telefon:   (+47) 90 98 14 14
Deltakeravgift:   NOK 2000 per hundefører.
Betales kontant til Thomas eller Merete ved oppmøte fredag.
Påmeldingsfrist: Begrenset antall plasser - først til møllen
Overnatting: 
Deltakerne må selv besørge overnatting. Vi anbefaler Hjerkinnhus Hotell på telefon (+47) 46 42 01 02 eller (+47) 61 21 51 00 eller post@hjerkinnhus.no . Bobiler / Campingvogner finner strømpunkter hos Elin Wittusens "US" kennel & camp, tlf 91 51 07 81
 
 
Mørk grønn
 

 

Liste over deltakere (hundeførere + følge) som sannsynligvis blir å treffe på Hjerkinn, oppdatert per 5. juni:

Thomas Ottesen + Merete Nilsen (kommer 1 uke i forveien)  
Bosse og Gudrun Semmelhack  
Gun Carmland (kommer onsdag 21. juni)  
Fred Harald Kristiansen  
Sven Eriksen + Rita Haadem  
Staffan Kastberg + Lalla (meldt forfall pga sykemelding)  
Tom Schumann  
Jenny Westerlund (meldt forfall pga skulle sitte på med Staffan og Lalla)  
 Leif G. Pedersen  
 Bård Heradstveit  
Jan Erik Svandal + Karin Morstad  
Anders Bakmark  
Towa Lindström  
Anna Corin + Jörgen   
Thor Erik Pape  (ikke møtt)  
Margaretha Holtman  


Les mer om 
Irsk Rød og Hvit Setterwww.irskrodoghvitsetter.no