Etter et år med mye terping på dressur og få prøvestarter skulle det endelig lykkes for US Nansen igjen. Det var under første dag av Tjøllingprøven at VK-billetten ble sikret.

Mens Nansen virket mer enn heit, hadde fører Elin Vasbø større problemer denne morgenen. En lei prolaps gjorde turen ut av senga smertefull, men omsider sto de klare til start i Håkestadterrenget som også må regnes som deres hjemmebane.

I sitt første slipp gikk Nansen meget godt, tar etterhvert stand langt ut, men fugl går på vingene uten at siuasjonen kan bedømmes.

I sine neste slipp går Nansen seg ytterligere opp, og da han i sitt fjerde slipp tverrvender og hiver seg inn i stand stiger puls og forhåpninger hos fører.

Elin foteller:” Jeg ber dommeren om å få reise på avstand. Nansen får reisingsordre og han går villig på, men fasanen løper unna. Nansen avanserer nedover kanten. Jeg hører fasanen løpe inne i sivet. Nansen snur med fuglen oppover igjen, og snur nok engang. Så klarer han endelig å spikre fuglen. Jeg ber om ny reis, han kaster seg fram med begge forbeina ned i sivet, nå skal den fuglen opp. Fuglen letter, jeg skyter og Nansen er komplett rolig i oppflukt og skudd. Jeg roper ”SITT, SITT” og er over ham. Han utreder godt og nå er vel pulsen min opp mot 200!!

 Det er fortsatt lang tid igjen, og jeg er rimelig stressa for når dommeren gir innkallingsordre er jeg på fløyta før han får snakket ferdig.

Det blir noen spennende minutter mens kritikken skrives. Partiet kommer bort for å gratulerer men først da dommeren spør om apportbevis forstår jeg at vi endelig har fått en VK hund igjen” avslutter Elin.Som også ønsker å dele premien med Randi Halvorsen og Rune Magnussen for hjelp og gode råd i forhold til dressuren.

Her er kritikken:

Nansen starter i meget god fart, fin stil og lett fin aksjon i medvind. Får med seg mye terreng ute på stubb. Blir borte langt ute. Når vi nærmer oss letter fugl i området Nansen befinner seg uten at situasjonen kan bedømmes.. Senere slipp går Nansen glimrende. Stand, avanserer i flere etapper til ny stand. Reiser på kommando villig og presist fasan og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok.

Tildeles i dag med glede 1. AK.

Vi gratulerer og ønsker lykke til i vinnerklassen!!