H-Frøya av Kjerringholm

Derfor var det ikke annet å gjøre enn å legge seg ”flat” og be eier om et lite bidrag til hjemmesiden. Hans forteller:

”Utgangspunktet for at det ble valp etter Con-Spirit Av Kjerringholm var at jeg dømte et kvalifiseringsparti på NM på Kongsvold for noen år siden. Det jeg så av Con-Spirit den dagen er kanskje noe av det aller beste jeg har sett av en fuglehund. Hun hadde syv fuglearbeid og fikk selvsagt 1 VK m/CK. Når vi gikk ned av fjellet den dagen sa jeg til eier Geir Tommy Keiseraas at vi gjerne ville ha en valp etter henne en gang. Og slik ble det.”

Her er kritikken: ”Frøya jakter prima i god kontakt, dekker terrenget med utmerket reviering. Finnes i fast stilfull stand. Reiser villig enkelt rype presist foran. Akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Utreder deretter. I siste slipp briljerer Frøya søksmessig. Frøya har i dag tatt vare på sin mulighet og har vært en utmerket jeger. Tildeles en 1 pr. UK.”

Kongsvold 4.9.10. Dommer: Morten Aasbø

Grunnet stort arbeidspress og lite tid til trening på høsten ble ikke Frøya påmeldt til Norsk Derby. ”Vi er ikke så opptatt av å starte mye i UK. Det er viktigst at de blir gode i voksen alder” avslutter Hans.

Vi gratulerer og ønsker lykke til videre.