DRESSURKURS I TRE DELER – NISK AVD 1

NISK avdeling 1 inviterer også i år til dressurkurs over tre deler, herunder:

DEL I:                 Teori og grunndressur
DEL II:                Ro i oppflukt på duer   
DEL III:               Ro i oppflukt på duer (forts.)

Du velger selv om du ønsker å delta på hele eller deler av kurset. Kurset passer best for deg som er uerfaren med fuglehund.  

Maks antall deltakere er begrenset til 12 ekvipasjer. «Først til mølla – prinsippet gjelder» ved påmelding. Se detaljer for påmelding (under). Irsk Setter - klubbens egne medlemmer prioriteres, men kurset er også åpent for ikke – medlemmer. Irsk Setter er ingen betingelse. Også andre raser innen gruppe 7 er velkommen til å delta.    

DRESSURKURS DEL I/TEORI
Her vil lederskapsbegrepet stå sentralt. Hva betyr lederskap? Hvordan utøver jeg lederskap? Hva synes hunden om lederskap? I tillegg vil vi belyse andre lederskapsrelaterte forhold som respekt og lydighet, og hvordan din daglige omgang med hunden kan bidra til å få på plass dette. Hvordan hunden lærer vil også stå sentralt under denne sekvensen.  

Tid/sted: 8 mai kl. 17.30 på Solbakken, Årnes.

Instruktører: Dagfinn Elstad, Lene Moen og Trygve Moen.
 

DRESSURKURS DEL I/GRUNNDRESSUR
Her skal vi trene på momenter som gå ved fot, innkalling, og ulike varianter av sitt m/u håndsignal og bruk av fløyte. På søndagen får vi besøk av Cato Martin Jonassen, som vil bidra med sin enorme kunnskap om fuglehund. Cato har blant annet bakgrunn fra Forsvarets hundeskole. Han er jaktprøvedommer, og kan selv vise til imponerende resultater fra jaktprøver.

Du som er ny og uerfaren med fuglehund bør ikke gå glipp av dette.

Tid/sted: 25 og 26 mai hos Lene og Trygve Moen på Solbakken i Årnes. Vi starter kl. 09.30 begge dager.

Instruktører: Dagfinn Elstad, Lene Moen, og Trygve Moen. I tillegg stiller Cato Martin Jonassen på søndagen, som vil ha hovedfokus på lederskap og problemløsning.
 

DRESSURKURS DEL II – RO I OPPFLUKT PÅ DUER
Her vil deltakerne få en første test på hvor langt de har kommet i arbeidet med lederskap og grunndressur. Det skal trenes på duer (støkk), hvor ambisjonen er å lære hundene at fugl i lufta betyr «sitt». Vi har satt av to ettermiddager, slik at vi kan dele gruppa i to, for å maksimere utbyttet for hver enkelt deltaker.  

Duetreningen ledes av Knut Gunnar Sørlie, som er en aktiv jeger og jaktprøvedeltaker, som kan vise til mange meritter med egne hunder. Han har eget dueslag, og har drevet med denne type trening siden 1995.  

Tid/sted: Pulje 1: 13 august, pulje 2: 15 august. Vi møtes i Trondheimsvegen 547 på Frogner, litt sør for Kløfta. Vi starter kl. 18.00 begge dager.

Instruktører: Knut Gunnar Sørlie med bistand fra avdelingens egne instruktører.
 

DRESSURKURS DEL III – RO I OPPFLUKT PÅ DUER (FORTS.)
Fra å lære hunden at «fugl i lufta betyr sitt» ved støkk, skal vi nå bevege oss baklengs i fuglearbeidet hvor ambisjonen er å lære hunden at fugl i lufta fortsatt betyr sitt, selv etter stand m/u reis.

Også denne delen av kurset ledes av Knut Gunnar Sørlie, med støtte fra avdelingens egne instruktører.

Tid/sted: Pulje 1: 20 august, pulje 2: 22 august. Vi møtes i Trondheimsvegen 547 på Frogner, litt sør for Kløfta. Vi starter kl. 18.00 begge dager.

Veiledning og anbefalinger til veien videre vil bli gitt på individuell basis etter kursets slutt.  

PRISER:
DEL I                     1.200,-
DEL II                       500,-
DEL III                      500,-
DEL I/II                  1.700,-  
DEL I/III                 1.700,-
DEL II/III                1.000,-
DEL I/II/III              2.000,-  

Se for øvrig diverse annen relevant informasjon på vår aktivitetsplan publisert på www.nisk.no (Avdeling Oslo/Akershus/Østfold), og/eller vår Facebook – gruppe: NISK avd. Oslo, Akershus og Østfold.

Vi tar forbehold om at endringer kan tilkomme. Påmeldte deltakere vil i så fall bli underrettet per mail. Påmelding kan gjøres til: Dagfinn Elstad: d-els@online.no. Påmelding senest innen 1. mai.  

Merk! Din deltakelse bekreftes først når betaling er mottatt.

Betaling: Senest innen 6. mai. Betaling kan gjøres til Kto. 5188.10.15726. Husk å merke innbetalingen med navn + dressurkurs 2019.
 

Vel møtt til dressurkurs.