Fra venstre, Per Harald Nymark, Jan Arild Kingswick, Birger Stene og Per Sandanger
Fra venstre, Per Harald Nymark, Jan Arild Kingswick, Birger Stene og Per Sandanger

Per Harald Nymark, Per Sandanger, Birger Stene og Jan Arild Kingswick innledet med hver sine kommentarer til de utfordringer styret og avlsråd har sendt ut til avdelingene og DK ene.

Og der mer enn to hundefolk er samlet, går debatten lett friskt når det blir snakk om avl. Noe unntak i så måte er det ikke i Trøndelag.

- Jeg synes det er ble et godt møte, men interessante synspunkter fra det som møtte opp. Jeg er enig med Nina Nordby Kjeldsberg som ga uttrykk for undring over at så få oppdrettere var til stede. Når de skal ha valpekull, er klubben grei å ha, men jeg forventer at disse også stiller opp når vi skal diskutere noe så viktig somfremtidens avl av irsksetter, sier formann i avdelings 7, Arild Ove Østmo.

- Men jeg ønsker ikke å dvele for mye med det. Vi som skal til avlskonferansen 8.-9. november fikk med oss mange gode synspunkter om de utfordringene irsk setteren har. Vi har hatt stor framgang de siste ti-årene, men det betyr ikke at jobben er ferdig. Avlsarbeidet er langsiktig, og en debatt rundt hvordan klubben skal arbeide med det er viktig, sier Østmo.

Hund og ryper
Hva det dreier seg om...