pinnekjøtt

NISK avd 5 inviterer til julemiddag og foredrag 3.november

Fredag 3. november inviterer NISK avd 5 til foredrag og julemiddag!

I år har vi gleden av å få kunnskapsrike Jon Georg Hov til å holde foredrag. På www.fuglehundensverden.no kan man lese følgende:  «Jon Georg har jobbet som fuglehundinstruktør ved andre fuglehundsentre i en årrekke før han startet Fuglehundens Verden. Blant annet hos Fuglehundskolen i Heggedal, hvor han jobbet som kursansvarlig. Interessen for hund fikk han tidlig - han har faktisk aldri jobbet med noe annet enn hund. Jon Georg har jobbet som instruktør for alle typer hunderaser, men alltid med en spesiell interesse for fuglehunder. Jon Georg er også en ivrig jaktprøvedeltaker med sine egne hunder (les mer under team Fuglehundens Verden), og har således både solid felterfaring og egne resultater å vise til.

Jon Georg har en formell utdanning ved Center for dyreterapi og Etologisk institutt i Danmark, hvor han etter tre års utdanning tilegnet seg graden Bachelor of Sciences in Animal Behaviour (BSc ABT) og Examined Animal Behaviour Counselor (Exam ABC). Denne utdanningen er godkjent av PETbc i England.

Jon Georg holder seg stadig oppdatert på fagkunnskap innen hund ved å delta på ulike seminarer i hele Europa. Han er også en anerkjent artikkelforfatter innenfor fuglehund.»

 

Etter foredraget blir det julemiddag og dessert.

Meny: VELG mellom pinnekjøtt eller lutefisk (oppgis ved bestilling)

Sted: Hotell terminus

Tid: Fredag 3. november kl 18.00

Middag serveres kl 20.00.

Pris: kr 600,- pr pers, betales til NISK v/ John Rygg på konto nr 6580.22.39224

Påmelding til Nina Hordnes på krhjohan@online.no innen 31.10.

 

 

guffen lavland_520x346

NISK avd 5 inviterer til LAVLANDSTRENING 22.-24.september

I samarbeid med Vestfold Fuglehundklubb inviterer vi medlemmer til treningssamling 22.- 24.september i Kvelde.
Det er rikelig med utsatt fugl; fasan og rapphøns og vi kan "garantere" at hunden kommer i fugl og får god trening på stand og ro i oppflukt. Begge dager blir det jakttrening.

Forbeholdt medlemmer i avd 5, men dersom ledig plass, vil også ikke-medlemmer kunne melde seg på. 


Medlemmer av NISK avd 5 kr 1500 for begge dager,  

Ikke medlem av NISK avd 5: 1800 kr 

Overnatting vil bli på HolmfossHytta; flott moderne hytte med god plass, tilrettelagt for grilling og spising inne/ ute (også badestamp! ).  Ca. kr. 7-800,- for 2 overnattinger.
Det er også hytter på Holmfoss Hytteutleie & camping på andre siden av veien dersom noen ønsker å bo for seg selv, evt har campingvogn el. bobil med. Tlf. 45601064/e-post: kvaleva@online.no

HUSK: hundebur, hundemat, matskål, markeringsdekken, bånd, fløyte, langline, støvler/fjellsko, sekk, sengetøy, håndkle, grillmat x 2, frokost og niste x 2, drikke.

Påmelding innen 15.september på e-post til: viging@online.no

Begrenset plasser, førstemann til mølla…..
- navn og alder på hund
- navn+ e-post + mobil til eier
- kjører du sammen/ har ønsker om å dele rom sammen med noen?
 
Velkommen til lærerik og god trening!!
 

Hilsen NISK avd.5

Duetrening_520x390_520x390

NISK avd 5 inviterer til trening på ro i oppflukt

Medlemmer av Nisk avd 5 har tilbud om duetrening  hos Øystein Johnsen i Hegglandsdalen på Os følgende dager: 

Torsdag  1. Juni kl 18:00 - 19:30 - Trening på ro i oppflukt. DE SOM SKAL PÅ HUND/SAU 6.JUNI BLIR PRIORITERT DENNE KVELDEN

Tirsdag 6. juni kl 18:00 - 19:30 - Trening på ro i oppflukt.

Maks 10 hunder pr kveld, så her er det førstemann til mølla.

Tilbudet gjelder medlemmer i NISK avd 5.

Pris:  kr 400 pr ekvipasje.

Kun Påmelding til: Trond inge Askvik  - Epost: trondaskvik@hotmail.com

Veibeskrivelse; Oppmøte ved snuplassen på Rød i Hegglandsdalen. Kjør til Os, ta til venstre mot Hatvik og sving venstre før Bøflaten mot Samnanger, Følg veien innover Hegglandsdalen ca 2 km til du kommer til snuplassen på Rød. 

Har jeg noe å lære?_520x346.jpg

IMG_2066[1]

Morsom og lærerik medlemskveld med godt oppmøte

NISK avd 5 arrangerte mandag 23.04 medlemskveld på Myrbø. Oppmøtet var veldig godt, hele 31 personer kom. Tema for kvelden var "sommeraktiviteter", og veterinær Kristine Bull gav et solid foredrag om skader og sykdommer man gjerne ser hyppig på sommerstid. Bull gav god innføring i hva et førstehjelpsskrin til hund bør inneholde, hva man skal gjøre dersom uhellet er ute, og når man skal henvende seg til veterinær- og når man kan se det litt an. Hun gikk nøye gjennom flåttbeskyttelse, og svarte villig på spørsmål om alt fra huggormbitt, overoppheting og magedreining.  

IMG_2062[1].JPG

Kristine Bull holder foredrag om skader og sykdommer. Ikke en ledig stol å oppdrive! 
 

Etter Bull sitt foredrag, fortalte Fritjof Stangnes om ulike aktiviteter man kan drive i båndtvangstiden med hund. Aktiviteter som ble snakket om var generell dressur, sykling, kløv, ro-i-oppflukt, apport, svømming og mer. Det ble vist eksempler på ulikt utstyr som brukes ved de ulike aktivitetene, og det ble snakket litt om tilpasning av utstyr og skadeforebygging.  

Da teoribiten var overstått, tok vi fram de glade firbeinte. Fritjof dresserte både hunder og eiere, det ble jobbet med å gå fint ved fot samt stopp (sitt) og start. Dette er fin kontakttrening for både unge og eldre hunder. Etter litt jobbing med dressur, var det tid for uhøytidelige konkurranser: sprint, hinderløype og apport. Lattermusklene fikk også trimmet seg godt, da ikke alt alltid går som planlagt.

IMG_2066[1].JPG 
Det kan være en prøvelse å sitte stille med så mange nye lukter rundt seg

 

De eminente vinnerne som fikk med seg flotte premier hjem var:

Sprint: 20 hunder på startstreken, og den lynraske vinneren ble Fiks, eier: Elisabeth Rydland

Hinderløype: 19 deltakere, vinneren ble Mira, eier: Kay Sjøstrøm

Apportkonkurranse: 9 deltakere, udiskutabel vinner ble Alvin, eier: Eli Korneliussen

NISK avd 5 gratulerer de heldige vinnerne, og takker for en kjempefin medlemskveld.

IMG_2064[1].JPG

  

 

Hoslemoheias Wilma med kløv

NISK avd 5 inviterer til medlemskveld 24.april på Myrbø!

Tema for medlemsmøtet vil bli sommertrening

Veterinær Kristine Bull på Myrbø vil snakke om førstehjelp og forebygging av skader / belastning under trening.Hvordan kan vi best drive med gode aktiviteter i båndtvangstiden som svømming, kløv, sykling, trekking og apport. Vi vil fremvise ulikt og riktig utstyr. I tillegg vil Kristine fortelle om førstehjelp i forbindelse med ormebitt, flått og heteslag.

Møtet blir i lokalet på bane 1 på Myrbø kl. 19.00. Etter foredraget vil det bli felles dressurtrening og enkle gøye konkurranser med hundene. 

Ta gjerne med apportobjekt.